Bireysel Terapi

Bireysel terapi, danışanın psikoterapisti ile yalnız çalışmasını içerir. Amaç, kişinin somatik tepkiler, davranışlar, inançlar, ilişki sorunları veya duygularda kendini gösteren içsel acısını hafifletmektir. Bireysel terapide, danışan ve psikoterapist hedefleri birlikte tanımlar. Psikoterapi sırasında danışanın terapi hizmeti alma hedefleri değişebilir.

Birçok insan için bireysel terapiye gitme kararı oldukça zordur. Bireysel psikoterapinin ilk seansında danışan umut, heyecan ve korku yaşar. Çünkü kişisel sorunlarını yabancılarla paylaşmaya alışık değildir. İlk psikoterapi seansında neler yaşanacağını bilmek kaygısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

Bireysel terapi, sizi rahatsız eden her şey hakkında konuşmak için size zaman ve alan sağlar. Bu sorunlar kendiniz, aileniz, kariyeriniz, ilişkileriniz, iç karışıklığınız veya farklı türde krizler olabilir. Psikoterapist, danışanını daha iyi anlamak için sorularını yöneltir. Terapi öncesinde, danışanın psikoterapi hakkındaki sorularını yanıtlayan bir anket yapılabilir. Bu şekilde psikoterapist danışanın terapiden beklentilerini öğrenir. Birçok insan ilk bireysel psikoterapi seansından itibaren rahatlama, korku, huzur, endişe, umut vb. deneyimler ile bir sürü karışık duygu paylaşmaya başlayabilir.